Select your language

Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Νάουσας - Δελτίο τύπου - Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία γιόρτασε το σχολείο μας την Παρασκευή 01.12.23, διοργανώνοντας εκδήλωση ευαισθητοποίησης με κεντρική ομιλήτρια την Dr Μαρία Σοφολόγη, Γνωστική Ψυχολόγο, Επιστημονικά Υπεύθυνη της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων Ημαθίας με θέμα: «Αναπηρία: Ο ρόλος της οικογένειας και η σταδιακή ενσωμάτωση στο κοινωνικό σύνολο» .

Η ομιλήτρια διαπραγματεύτηκε το ζήτημα της αναπηρίας, φωτίζοντας όλες τις πλευρές του και αναδεικνύοντας τα στερεότυπα αλλά και τις σύγχρονες δυναμικές για την σταδιακή ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνική ζωή, εστιάζοντας στο αξεπέραστο στοιχείο της χρονιότητας της αναπηρίας και στην ολόπλευρη, σταθερή και συγκεκριμένη υποστήριξη που είναι καλό να λαμβάνει η οικογένεια για να μπορεί να σταθεί στο μέλος της που αντιμετωπίζει ζήτημα αναπηρίας.

Το σχολείο μας υπέρμαχος και εγγυητής της συμπερίληψης των αποφοίτων μας στο κοινωνικό σύνολο, εκπονεί προγράμματα μαθητείας (Δημοτική Βιβλιοθήκη, Βρεφικός Σταθμός ΠΙΚΠΑ, κατάστημα ένδυσης PICKY) με στόχο την απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων για την ισότιμη πρόσβαση των αποφοίτων μας στην επαγγελματική ζωή.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Θεσσαλονίκης κ. Λ. Βαλσαμίδου, η εκπρόσωπος του ΚΕΔΑΣΥ Ημαθίας κ. Ε. Μουτσιούλη, οι Προϊστάμενες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου κ. Γ. Βελιγδένη και 8 ου Νηπιαγωγείου κ. Ι.Σουλούντση, ο Διευθυντής του 8 ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Σ. Σταμάτης καθώς και η Πρόεδρος του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων όπως και η σχολική νοσηλεύτρια, κ. Β.Γιαμτζίδου, οι συναδέλφισσες του 1 ου Γυμνασίου Νάουσας, κ.κ. Ε. Χριστοδούλου, Χ.Βογιατζή, Ν. Αντωνίου, η εκπρόσωπος του ΚΔΑΠ ΜΕΑ κ. Β. Μπορδάνου, η φίλη του σχολείου μας κ. Τ. Αθανασίου, τα μέλη του 3 ου ΣΔΕΥ Νάουσας και μέλη του συλλόγου
γονέων & κηδεμόνων.