Τα παιδιά φωτογραφίζουν τον τόπο τους…

Αποτελέσματα του Μαθητικού Διαγωνισμού Φωτογραφίας

«Σε κίνηση… Με το βλέμμα στον τόπο μου…»

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του Μαθητικού Διαγωνισμού Φωτογραφίας με τίτλο: «Σε κίνηση… Με το βλέμμα στον τόπο μου…» που διοργάνωσαν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και το Εσπερινό Γυμνάσιο Βέροιας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Βέροιας, μετά από πρόταση της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Εσπερινού Γυμνασίου Βέροιας.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν οι μαθητές/-ριες των Γυμνασίων και των Λυκείων της Ημαθίας, με εργαλείο τη φωτογραφία, να γνωρίσουν τον φυσικό, ιστορικό και πολιτισμικό πλούτο του τόπου τους και να τον καταγράψουν δημιουργικά με το φακό τους. Η διάρκεια του διαγωνισμού ήταν από τις 16 Μαρτίου έως τις 20 Μαΐου 2022.

Οι φωτογραφίες που υποβλήθηκαν από τα παιδιά αξιολογήθηκαν από τριμελή Κριτική Επιτροπή που αποτελούνταν από στελέχη του χώρου των εικαστικών τεχνών και της εκπαίδευσης. Η Κριτική Επιτροπή αποφάσισε να απονείμει το βραβείο (ένα tablet Lenovo) στη μαθήτρια του Γυμνασίου Επισκοπής, Ορδουλίδου Μαρία, για τη φωτογραφία της «Χωρίς Τίτλο» και επέλεξε τις 14 καλύτερες φωτογραφίες για να εκτυπωθούν και να εκτεθούν στο Δημαρχείο της Βέροιας.

Το βραβείο και οι έπαινοι διάκρισης και συμμετοχής στην έκθεση θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή στο Δημαρχείο Βέροιας την Δευτέρα 27/06/2022 και ώρα 11:00π.μ., ενώ έπαινοι συμμετοχής στον Διαγωνισμό θα αποδοθούν σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες που συμμετείχαν.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, ο Δήμος Βέροιας και το Εσπερινό Γυμνάσιο Βέροιας ευχαριστούν ιδιαίτερα και συγχαίρουν όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, που πήραν μέρος στον διαγωνισμό και έστειλαν τις φωτογραφίες τους.

Η έκθεση στο Δημαρχείο Βέροιας θα διαρκέσει από τις 27/06/2022 έως τις  01/07/2022 και θα είναι ανοικτή για το κοινό από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, ώρες 10:00-13:00.