Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων

Το Δημοτικό Συμβούλιο των Εφήβων είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο συνδιοργανώνεται από τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και το Δήμο Βέροιας και πραγματοποιείται κάθε χρόνο.  Ο σκοπός του είναι  να ενισχύσει το ενδιαφέρον των νέων για τα κοινά, βοηθώντας τους να διαμορφώσουν συνείδηση υπεύθυνου πολίτη αλλά και να μυηθούν στις πρακτικές και τις δυσκολίες της Δημοκρατίας.

Oι στόχοι του Προγράμματος υλοποιούνται με τη διατύπωση τεκμηριωμένης προσωπικής πρότασης από κάθε μαθήτρια ή μαθητή ή ομάδα μαθητών της Β΄ Λυκείου, που συμμετέχει στο Πρόγραμμα. Με βάση τα βιώματα και τις εμπειρίες τους, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους, οι σχολικοί έφηβοι (μαθητές της Β΄ Λυκείου),  που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο των Εφήβων, καταθέτουν τη δική τους προσωπική πρόταση μέσα από μια γραπτή εργασία, της οποίας το θέμα και τον τρόπο της διαπραγμάτευσης επιλέγουν οι ίδιοι απολύτως ελεύθερα.

Ο/η επιλεγείς-είσα προσκαλείται να συμμετάσχει,  στις εργασίες του  «Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων», που θα διεξάγεται, όσο είναι δυνατό πλησιέστερα στη 17η Νοέμβρη.   Για το τρέχον διδακτικό έτος, και κατ’ εξαίρεση,  η πρώτη εφαρμογή θα πραγματοποιηθεί την 24η Μαρτίου 2017, παραμονή της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου. 

επιστροφή στην κορυφή

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

ypourgeio paideias e yliko logo eye myschool medium  dt kpg  paneliniosxolikodictyo  logo long gr paratiritirio gsrt logo focus